Internetaansluiting voor bedrijven

Een goede internetaansluiting is vandaag de dag essentieel voor het succes van de meeste bedrijven. Stel u even voor dat u bestellingen misloopt, uw werknemers tijdelijk werkloos zijn of bepaalde zaken niet verwerkt krijgen, omdat het internet niet goed werkt. Heel vervelend om zo geld te verliezen.

Naast stabiliteit is ook veiligheid cruciaal. Want de kans is groot dat uw medewerkers af en toe van thuis werken, of onderweg. Of dat u gebruik maakt van bestanden op een externe server die via internet bereikbaar is. Bij een onbetrouwbare internetverbinding loopt u het risico dat bestanden of gegevens gestolen worden of erger, dat uw zaak gehackt wordt.

Graag een stabiliteits- en veiligheidscheck van uw netwerk?
Altijd zeker van een snel netwerk

Verschil internetaansluiting voor uw zaak en privé

Een internetverbinding voor uw bedrijf heeft andere voorwaarden dan een privé-aansluiting. Waar let u best op bij het kiezen van een professionele internetaansluiting?

De drie belangrijkste kenmerken van zakelijk internet zijn:

  • Stabiliteit (betrouwbaarheid): u wil zo weinig mogelijk onderbrekingen, goede opvolging (monitoring) en, indien er toch een probleem is, een back-up verbinding via 4G en snelle interventie.
  • Veiligheid: bescherming tegen onveilige servers en DDoS-aanvallen*.
  • Performantie: een snelle verbinding op kantoor of in uw bedrijf, zodat u nooit tijd verliest. En niet alleen de belofte van een snelle kabel.

* Tijdens een DDoS-aanval of een ‘(Distributed) Denial-of-Service-aanval’ wordt de capaciteit van uw server zo belast dat die het verkeer niet meer kan verwerken en offline gaat. Het resultaat is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor medewerkers of klanten.

Wat is ook mooi meegenomen: één duidelijk aanspreekpunt voor alle digitale toepassingen, denk aan uw internet, lokaal netwerkbeheer, uw MS 365 installatie en telefonie.

Tip: heeft u al gehoord van ‘VoIP’? VoIP staat voor Voice over Internet Protocol, maar betekent eigenlijk gewoon bellen via het internet, in tegenstelling tot gewone telefonie. Handig (en goedkoper) wanneer u over meerdere filialen beschikt.
Ontdek alle voordelen van VoIP.

 Neem vrijblijvend contact op

Internetaansluiting door grote spelers

U kent uiteraard de claims van grotere providers dat ze snel internet leveren of klaarstaan voor bedrijven. Alleen beperkt zich dat bijna altijd tot de aansluiting bij uw zaak, gaat het niet verder dan de installatie van een modem.

Wat er daarna gebeurt, is helemaal uw verantwoordelijk. Het is dan aan u om de juiste installatie te voorzien, zodat u effectief over snel internet beschikt. Als u een probleem heeft met de (wifi-)verspreiding in uw zaak, staat u er alleen voor.

U kunt het vergelijken met loodgieters die alleen de buizen leggen, maar geen kraan voorzien. Ja het water stroomt, maar het is voor uw bedrijf leuker als u het water effectief kunt gebruiken op een manier die past bij uw zaak.

Com-One zorgt voor snel internet die u effectief kunt gebruiken.
Ga voor sneller internet

Aansluiting van internet door Com-One

Om uw bedrijf te verzekeren van snel, stabiel en veilig internet, installeert Com-One een eigen modem. Die modem is niet rechtstreeks verbonden met het internet, maar passeert eerst het datacenter van Com-One. Dankzij die extra schakel, bent u beter beveiligd tegen (DDoS-)aanvallen.

De modem beschikt ook over een 4G-module verbonden met het datacenter. Dat is uw back-up mocht de landlijn tijdelijk onbeschikbaar zijn, bijvoorbeeld door werken. Zo heb je altijd internet en kan Com-One een mooi rapport van 99,99% beschikbaarheid aanbieden.

Omdat de 4G-module iets minder krachtig is dan een landlijn, hanteert Com-One als Service Level Agreement (SLA) dat ze binnen vier uur uw landlijn terug ‘up and running’ hebben. Met andere woorden, uw bedrijf heeft altijd internet. En als er toch een probleem is, staat er altijd een bereikbare helpdesk voor u klaar.

Ontdek de straffe werking van Com-One.
⇒ Neem vrijblijvend contact op

Uitdagingen voor uw internetverbinding

De kans is heel groot dat uw bedrijf naast een goede internetverbinding ook nog andere noden heeft.
Denk aan:

  • het opzetten van een performant lokaal netwerk (LAN) binnen één of meerdere vestigingen
  • een veilige externe connectie via VPN*
  • en/of nog heel wat meer

Dat zijn uitdagingen waar we graag onze tanden inzetten. Vraag ons bijvoorbeeld eens naar de voordelen van een SD-WAN of ‘Software Defined Wide Area Network’.

* Een VPN of ‘Virtual Private Network zorgt voor een versleutelde tunnel tussen uw apparaat en de server van uw VPN-aanbieder. Alle data gaat vervolgens via deze beveiligde VPN-server, zodat niemand aan uw gegevens kan.

Waarom Com-One kiezen voor je internetaansluiting

Een goede internetverbinding is slechts het begin. Er is vaak meer nodig om al uw apparaten goed met elkaar te laten communiceren. Een snel wifi-netwerk, een vlotte verbinding met uw dataserver of een snelle uitvoering van printopdrachten zijn zaken die eigenlijk niet rechtstreeks afhankelijk zijn van de diensten die bedrijven als Telenet en Proximus leveren. Bij Com-One zijn we gespecialiseerd in dat stapje verder.

We helpen u vrijblijvend zo snel mogelijk persoonlijk verder.