Koppel uw telefonie en computer

Velen staan er niet meteen bij stil, maar het koppelen van telefonie en computersoftware heeft verschillende voordelen. Wanneer dit nieuws ondernemers ter ore komt, komen zij vaak tot het besef dat hun huidige telefooncentrale deze optie niet ondersteunt. Vervolgens gaan ze op zoek naar een modern alternatief.

Een VoIP-centrale is in deze situatie de perfecte oplossing. Com-One, uw Belgische VoIP-provider, geeft u graag een overzicht van de voordelen van een VoIP-centrale die gekoppeld is aan uw computersoftware.

Wat is een VoIP-centrale precies?

Voordat we het over de voordelen hebben, is het belangrijk dat u weet wat een VoIP-centrale precies is. De term klinkt namelijk maar weinig mensen bekend in de oren. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit zegt u misschien ook niets, maar is vrij simpel uit te leggen: het is niets meer dan een telefooncentrale die u laat telefoneren over uw internetverbinding. Het is een telefooncentrale die zich niet fysiek bij u op kantoor bevindt, maar online beheerd wordt.

Uw telefooncentrale bevindt zich dus in de zogenaamde cloud. Dit betekent onder meer dat u tijdens telefoongesprekken van een vrijwel perfecte geluidskwaliteit geniet. Daarbovenop zorgt het ervoor dat u over zeer flexibele telefonie beschikt. Oproepen doorschakelen, zowel op en naar vaste- als mobiele toestellen, voicemailberichten instellen of aanpassen, conference calls inleggen en zoveel meer worden allemaal kinderspel. U leest hier meer over de functies en hier over de voordelen van VoIP.

De voordelen van het koppelen van telefonie en computer

Terug tot de kern van de zaak. Uw VoIP-centrale van Com-One laat u eenvoudig toe uw telefonie te integreren met computersoftware, maar waarom zou u dit doen? We lijsten even de voordelen voor u op:

  • Eerst en vooral: met een VoIP-centrale van Com-One beschikt u over een telefooncentrale met zogenaamde softphone-software. Dit betekent dat u telefoonoproepen kunt doen via uw computer. Een headset kan hierbij handig zijn. Met één simpele klik op een contact of een telefoonnummer (in eender welke software) belt u iemand op. U kunt uw computer bovendien als kiezer gebruiken, een klant aanklikken en toch met uw telefoontoestel bellen.
  • De handige Com-One smartphone app en het toegankelijke online platform laten u zelf alle instellingen beheren van uw telefooncentrale. U hoeft geen contact op te nemen met technici of uw provider om bijvoorbeeld gebruikers toe te voegen of flexibele voicemailberichten aan te passen.
  • Met het handige presence management systeem ziet u op uw computer meteen of uw collega’s beschikbaar zijn. Gedaan met doorschakelen van oproepen naar een collega die al aan de lijn hangt of niet op kantoor is.
  • U bovendien de data uit de meest gangbare CRM- en ERP-pakketten en andere software importeren in uw telefooncentrale op basis van VoIP. Hierdoor heeft u alle belangrijke contactinformatie op één en dezelfde plaats en kunt u makkelijk vanop uw pc een telefoonnummer aanklikken en meteen opbellen. Lees daar meer over op deze pagina.

Een VoIP-centrale op maat van uw zaak

Hierboven beschreven we de meest frequente voordelen van een VoIP-centrale. We beseffen echter zeer goed dat geen twee bedrijven gelijk zijn en de wensen dus sterk uiteen kunnen lopen. Daarom is een telefooncentrale van Com-One steeds afgestemd op de specifieke behoeften van uw onderneming.

Wat voor het ene bedrijf een voordeel is, kan voor het andere volledig overbodig zijn. Een eenmanszaak heeft namelijk andere behoeften op vlak van telefonie dan een KMO met honderden werknemers. Gelukkig is een VoIP-centrale perfect schaalbaar en kunnen oplossingen op maat aangeboden worden. Wij luisteren graag naar uw specifieke wensen en doen u vervolgens een voorstel op maat.

Contacteer Com-One voor uw VoIP-centrale

Bent u, zoals zovelen, op zoek naar een telefooncentrale die te integreren is met uw computersoftware? Contacteer dan snel Com-One. Wij geloven dat we een VoIP oplossing hebben voor elke onderneming, groot én klein.

Wij komen graag bij u langs, luisteren naar uw verzuchtingen en bezorgen u een voorstel op maat. U bereikt ons via onderstaand formulier, of telefonisch via 09 274 02 00.

Koppel uw pc en telefonie met een telefooncentrale van Com-One

Vraag een gratis demo en offerte aan van onze oplossingen

Vraag naar een offerte op maat!
Bel +32 9 274 02 00 of vul ons formulier in.