Wat is VoIP precies?

VoIP-telefonie brengt vele voordelen met zich mee, maar wat houdt deze technologie precies in? En waarin verschilt VoIP van traditionele telefonie die we allemaal kennen? Kort gezegd: VoIP is bellen over het internet. Dit zorgt voor functies die een traditionele telefoon niet biedt.

Hieronder gaan we echter verder in detail in op Voice over IP. Wie meer wil weten over de functies van een VoIP-centrale, kan hier terecht.

VoIP: bellen via het internet

VoIP is een afkorting en staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Dat betekent dat u belt via een internetverbinding. Dit staat in contrast tot de traditionele telefoon, die een telefoonlijn gebruikt.

Dit betekent dus dat een VoIP-centrale zich niet fysiek bij u op kantoor bevindt, maar in de cloud. Geen wirwar van kabels dus, maar een simpele setup. Bovendien is deze technologie niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Om het even wie kan gebruikmaken van een VoIP-centrale, ook eenmanszaken. Wij schalen de centrale naar uw zaak en stemmen alles af op uw gebruik.

Uw VoIP-centrale beheren

Aangezien uw VoIP-telefooncentrale zich volledig in de cloud bevindt, kunt u uw telefonie altijd en overal beheren. Dit gebeurt via een eenvoudig te gebruiken online platform of onze handige smartphone app. Zo past u makkelijk uw voicemail aan, schakelt u eenvoudig oproepen door, voegt u een nieuw telefoonnummer toe of stelt u een keuzemenu in voor inbellende klanten. De opties zijn eindeloos en de aanpassingen kinderspel. 

VoIP-telefonie zorgt dan ook voor onafhankelijkheid en flexibiliteit. U kan alles zelf beheren, via uw computer of uw smartphone. Valt een medewerker uit door ziekte? Schakel dan snel alle oproepen door. Bent u met vakantie? Stel dan eenvoudig een tijdelijke voicemail in. Simpel!

Voordelen van VoIP-telefonie

Zoals hierboven al aangehaald heeft VoIP verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele telefonie. U leest er meer in detail over op deze pagina. Hieronder geven we alvast de krachtpunten mee, zodat u zich een beeld kan vormen van deze voordelen: 

  • Met VoIP beheert u  uw telefonie eenvoudig. Pas instellingen zelf aan, altijd en overal waar u een internetconnectie heeft. 
  • VoIP past zich eenvoudig aan aan de grootte van uw onderneming. Zelfstandige of grote KMO? Iedereen is gebaat bij een VoIP-centrale.
  • Blijf altijd en overal bereikbaar. Met VoIP belt u via uw vaste telefoon, via uw smartphone of via de software op uw computer. Dit geldt zowel in binnen- als buitenland. Zo wordt telewerken kinderspel. Thuis of op kantoor? U bent altijd bereikbaar op hetzelfde nummer.
  • De geluidskwaliteit van een gesprek via VoIP is altijd uitstekend.
  • Voicemailberichten instellen en aanpassen aan elke situatie kan altijd en eenvoudig via het toegankelijke online platform of de smartphoneapp van Com-One.

Op zoek naar meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend.

Wil u meer weten over onze telefoonoplossingen via VoIP? Op zoek naar een professionele telefooncentrale met voldoende flexibiliteit? Neem dan vrijblijvend contact op met Com-One. Wij zijn een Vlaamse provider, gevestigd in Ingelmunster. Wij komen graag bij u langs of leggen u in een telefoongesprek uit wat wij voor u kunnen betekenen. 

Indien u dat wenst, bezorgen wij u een voorstel op maat. Dat kunt u rustig bekijken en vervolgens geheel vrijblijvend beslissen of u met Com-One in zee wil. 

U kunt ons steeds bereiken via het contactformulier hieronder, of telefonisch via 09 274 02 00.

Vraag naar een offerte op maat!
Bel +32 9 274 02 00 of vul ons formulier in.