Wat is Unified Communications precies?

Kiezen voor een VoIP-telefooncentrale levert u heel wat voordelen op. VoIP is echter slechts een verzamelnaam voor alle technologieën die u toelaten te bellen via het internet. Unified Communications, vaak afgekort tot UC, is zo’n technologie. Het is een softwarematige oplossing die het Voice over Internet Protocol gebruikt om ervoor te zorgen dat u altijd en overal bereikbaar bent.  

De definitie van Unified Communications

Een eenduidige omschrijving geven van Unified Communications is niet eenvoudig. Het is namelijk niet één product of dienst, maar omvat een hele reeks technologieën. Die worden samengebracht in één overkoepelende software met een gebruiksvriendelijke user interface, beschikbaar via verschillende toestellen.  

Unified Communications is dus een softwarepakket dat de meest uiteenlopende manieren van communiceren samenbrengt. Denk daarbij aan chatberichten, telefonie, fax, e-mail enzovoort. Het zorgt ervoor dat u kunt communiceren via verschillende toestellen. Doordat u niet langer afhankelijk bent van apparaten en media, verlopen uw bedrijfsprocessen en uw communicatie veel vlotter.  

Kortom: u kunt altijd en overal communiceren via een breed aanbod aan toestellen. Bovendien maakt UC gebruik van een Presence Managementsysteem. Dat zorgt ervoor dat de communicatie aangepast wordt wanneer u afwezig bent. Een simpel voorbeeld: u krijgt een oproep en het systeem detecteert dat u afwezig bent. Op dat moment kan de beller een boodschap achterlaten of doorgeschakeld worden naar een collega. Bent u aanwezig, dan kunt u meteen opnemen.

De voordelen van Unified Communications

In de omschrijving van UC haalden we al een aantal voordelen van deze technologie aan. Hieronder zetten we nog enkele opvallende pluspunten op een rij. Meer uitgebreide info leest u hier.

  • U kiest zelf of en hoe u bereikbaar bent. Via het Presence Managementsysteem geeft u eenvoudig aan wanneer u op welk toestel bereikbaar bent voor oproepen. Bent u onbereikbaar? Schakel dan automatisch oproepen door (ook van en naar smartphone), stel een voicemail in of schotel de beller een keuzemenu voor die hem of haar verder op weg helpt naar de juiste informatie.
  • Via het Presence Managementsysteem zien collega’s bovendien meteen wie beschikbaar is. Zo schakelt u niet meer nodeloos door naar collega’s die afwezig zijn of net een andere oproep binnen hebben gekregen.
  • Met UC brengt u alle communicatiekanalen samen in één overkoepelende software. Dat zorgt ervoor dat u efficiënter communiceert en dus de productiviteit binnen uw onderneming verhoogt.
  • U beheert te allen tijde zelf uw telefonie en andere communicatie. U kunt namelijk zelf de nodige flows en instellingen wijzigen via het intuïtieve platform, op uw pc of via uw smartphone.
  • Gebruikt u een ERP- of CRM-pakket? Unified Communications laat toe de gegevens uit deze database te importeren. Zo kunt u vanuit uw database klanten opbellen met één simpele klik en ziet u meteen wie u aan de lijn gaat krijgen, nog voor u de oproep beantwoord hebt.
  • Het UC-platform is overal te bereiken. Hebt u een internetverbinding? Dan geniet u alle voordelen van UC, zowel via een vaste lijn, uw smartphone als uw computer. Telewerken wordt eenvoudiger, terwijl u onderweg nooit meer een oproep hoeft te missen.
  • Ook uw klanten profiteren mee. Zij komen namelijk sneller bij de juiste persoon terecht en blijven niet meer met frustraties achter. 

 

Bestel uw Unified Communicationspakket op maat via Com-One

U liet zich verleiden door een of meerdere voordelen van Unified Communications? Dat is te begrijpen. Twijfelt u eraan of UC ook uw bedrijf of eenmanszaak vooruit zal helpen? Denkt u dat de investering alleen opbrengt bij grote bedrijven? Neem in elk van deze gevallen contact op met Com-One.

Het is namelijk onze doelstelling om élk bedrijf, groot of klein, een oplossing op maat te bieden. Wij luisteren graag naar uw wensen en werken een passende oplossing voor u uit.

U kunt ons bereiken via  het contactformulier of telefonisch op 09 274 02 00.

Vraag een gratis demo en offerte aan van onze oplossingen

Vraag naar een offerte op maat!
Bel +32 9 274 02 00 of vul ons formulier in.