Wat is 'de cloud' en wat zijn de voordelen? 

In onze digitale maatschappij hoort u ongetwijfeld het ene hippe woord na het andere passeren. Één daarvan is ongetwijfeld ‘de cloud’. Maar wat betekent dit nu precies? Is het voor iedereen een optie? En wat zijn de voordelen ervan? Heeft het ook nadelen?

Com-One, uw provider voor netwerkbeheer en VoIP-centrales doet het hieronder graag uit de doeken.

Wat is de Cloud?

De Cloud is geen wolk. Het is beeldspraak voor iets wat “in de lucht hangt” en zich niet op één plek bevindt. Het betekent dat u bestanden opslaat en weer consulteert, niet op één harde schijf of computer, maar op een breder bereikbare plek op het net.

Hierdoor kunt u die bestanden met een beveiligde verbinding zowel op kantoor, thuis als op verplaatsing bereiken.

De voordelen van werken met de Cloud

Wanneer steeds meer mensen het over iets hebben, dan moet dat toch voordelen met zich meebrengen, toch? Zeker! De Cloud zorgt er namelijk voor dat u uw bestanden altijd en overal kan openen, bewerken en delen. Altijd? Altijd wanneer u over een verbinding beschikt.

Bovendien is het veiliger. U kan die toegang namelijk zelf beheren en beveiligen. U kiest wie toegang heeft, waar die persoon de bestanden kan consulteren en wat die ermee kan doen. Daarnaast zijn uw bestanden beveiligd tegen de beperkingen en het falen van fysieke servers en computers. Geen vrees meer voor verloren gegane bestanden wanneer uw laptop of desktop het opeens laat afweten. Bovendien is de opslagcapaciteit van een Cloud server vrijwel oneindig.

Werken met de Cloud staat voor flexibeler en stabieler werken. Thuiswerken was ook nooit eenvoudiger. Tot slot is het vaak ook nog eens goedkoper. Een lokale server kost namelijk een pak geld en fysieke back-ups maken kost ook de nodige tijd en investeringen.

 

Heeft de Cloud dan geen nadelen?

Op zich niet. Het enige nadeel dat u kunt ondervinden is een onrechtstreeks probleem: een slechte connectie. U kunt uw cloud en de daar opgeslagen bestanden enkel consulteren wanneer u over een stabiele internetconnectie beschikt.

Intern kunnen wij bij Com-One daarvoor zorgen. Een stabiel intern netwerk doet het nodige. Buiten uw kantoor bent u echter afhankelijk van het netwerk van anderen.

Com-One zet u op weg met het werken in de Cloud

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen voor uw bedrijf van het werken in de Cloud? Begrijpelijk. Maar hoe begint u daar nu aan? Alles staat of valt met het vinden van een betrouwbare partner die een constructie uitwerkt die volledig is afgestemd op uw wensen, eisen en budget.

Com-One is zo’n partner. Neem meteen vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren graag waarnaar u precies op zoek bent en werken vervolgens een voorstel op maat uit. U bereikt ons op 09 274 02 00 of via onderstaand formulier.

Vraag naar een offerte op maat!
Bel +32 9 274 02 00 of vul ons formulier in.